• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • MEDIA
  • SHOWBIZ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook Twitter Instagram
  • info@thegreekpost.com
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • Επικοινωνία
Facebook Twitter
TheGreekPost
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • MEDIA
  • SHOWBIZ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 10 Αυγούστου
TheGreekPost
Κοινωνία

Από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο η Ελλάδα σύμφωνα με νέα έρευνα (pic)

Από TheGreekPost16 Φεβρουαρίου, 20182 Λεπτά Ανάγνωσης
Share
Facebook Twitter WhatsApp Email

Πολλές φορές η συζήτηση γύρω από την εγκληματικότητα και την άυξησή της μονοπωλεί το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης, ενώ αρκετές φορές -με αφορμή δολοφονίες που «παίζουν» στην επικαιρότητα- γίνεται λόγος για δραματική αύξηση των περιστατικών.
Όμως, για μία ακόμη φορά, η πραγματικότητα διαφέρει αρκετά από τα θρυλούμενα, καθώς σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα, που βασίστηκε στα επίσημα στοιχεία των αστυνομικών αρχών, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις ασφαλέστερες χώρες της Ευρώπης αλλά και του κόσμου.
Σύμφωνα, με τα στοιχεία της ΕΛ.Α, το 2016 στην χώρα μας είχαμε 81 δολοφονίες, αριθμός μικρότερος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά όπου οι ανθρωποκτονίες είχαν διαμορφωθεί σε 86, ενώ το ποσοστό φτάνει στις 0,74 δολοφονίες ανά 100.000 κατοίκους.

Ασφαλέστερη χώρα στην Ευρώπη, στο θέμα των ανθρωποκτονιών είναι 0,3 δολοφονίες ανά 100.000 κατοίκους, με την Νορβηγία να ακολουθεί με 0,49 δολοφονίες ανά 100.000 κατοίκους, ενώ την πρώτη 5άδα συμπληρώνουν οι Αυστρία κι Ελαβετία με 0,53 κι η Ισπανία με 0,60.
Στον αντίποδα, θλιβερή πρωτιά για τους Ρώσους με 7 ως 15 δολοφονίες ανά 100.000 κατοίκους κι ακολουθούν η Λιθουανία με 3,79 κι η Ουκρανία με 3,71 δολοφονίες ανά 100.000 κατοίκους.
Τέλος, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, καθώς ο μέσος όρος φτάνει στις 5.32 δολοφονίες ανά 100.000 κατοίκους, ενώ σε πολιτείες όπως η Λουιζιάνα και το Ντέλαγουερ, ο αριθμός εκτοξεύεται στις 11.83.

Κοινοποίηση. Facebook Twitter WhatsApp Email

Σχετικα Άρθρα

Ρόδος: Νονά κακοποιούσε τα ανήλικα δίδυμα βαφτιστήρια της

4 Αυγούστου, 2022

Απίστευτη καταγγελία για μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας! «Είδαμε ένα ποντίκι που έκοβε βόλτες»

4 Αυγούστου, 2022

Πεντέλη – Απολογισμός από την καταστροφή: 39 σπίτια επικίνδυνα και 45 προσωρινά ακατάλληλα

22 Ιουλίου, 2022

Εμπρησμός έγινε στην Πεντέλη! Το αποκαλυπτικό βίντεο με τον δράστη

22 Ιουλίου, 2022
Σχετικά Άρθρα
  • Ανδρουλάκης: Να δημοσιοποιηθεί άμεσα ο λόγος της παρακολούθησης μου από την ΕΥΠ

    8 Αυγούστου, 2022
  • Οικονόμου: Ανοίγει για τις παρακολουθήσεις στις 22 Αυγούστου η Βουλή – Δεκτό το αίτημα Τσίπρα

    8 Αυγούστου, 2022
  • Παραδοχή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη! «Οφείλω μια συγγνώμη στον Νίκο Ανδρουλάκη»

    6 Αυγούστου, 2022
  • Τσίπρας για Μητσοτάκη: «Δεν ήξερε, ενώ είχε αναλάβει από την πρώτη μέρα ο ίδιος την ευθύνη της ΕΥΠ»

    6 Αυγούστου, 2022
  • Οι Έλληνες εφοπλιστές συνεχίζουν να μεταφέρουν πετρελάιο από την Ρωσσία

    5 Αυγούστου, 2022
Διαφήμιση
© 2022 TheGreekPost
  • info@thegreekpost.com
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • Επικοινωνία

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.