Δεν έχει τελειωμό η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και φαίνεται πως, μετά τις προκλητικές δηλώσεις των Μπιναλί Γιλντιρίμ και Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, υπήρξε κι άλλο περιστατικό, καθώς μια ακταιωρός παραβίασε τα εθνικά χωρικά ύδατα, παραπλέοντας σε μικρή απόσταση από το ελληνικό φυλάκιο στην Καλόλιμνο.

Για το πρωτοφανές περιστατικό μίλησε στον ΑΝΤ1 ο ψαράς, Σμαλιός Σακελλάρης και δήλωσε: «Είναι ένα αλιευτικό δικό μας και είναι μία μεγάλη ακταιωρός τουρκική και δύο πιο μικρές ακταιωροί και σε κάποια στιγμή βλέπουμε τη μία με το που φτάνουμε εμείς εκεί στην Καλόλιμνο και έχουμε σταματήσει να ψαρεύουμε και βάζει φουλ τις μηχανές και πλώρη προς εμάς. Πέρασε περίπου στα 100 μέτρα, 70 μέτρα από μας με φουλ ταχύτητα, ανάμεσα σε εμάς δηλαδή και το νησί της Καλολίμνου, το οποίο είναι επανδρωμένο με Έλληνες στρατιώτες».
Από την πλευρά του, πάντως, το Λιμενικό Σώμα, αν και επιβεβαίωσε το περιστατικό, ανέφερε: «Από την πλευρά μας δεν χαρακτηρίζεται σαν ένα περιστατικό ιδιαίτερης έντασης, αφού αμέσως με την παρουσία του σκάφους του Λιμενικού στην περιοχή και με την ψυχραιμία που κράτησε το πλήρωμά του, η κατάσταση αποκλιμακώθηκε αμέσως».
Πηγές: ΑΝΤ1, newsbomb.gr