Σε παραλήρημα βρέθηκε – για πολλοστή φορά – μέσα σε λίγες μόλις ημέρες ο σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ, ο οποίος υποστήριξε την Παρασκευή (26/10/2018) πως σε ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη της χώρας του με την Ελλάδα, οι Έλληνες θα καταστραφούν σε τρεις έως τέσσερις ώρες.
Ειδικότερα, όπως μετέδωσε ο Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, αναρτώντας σχετικά αποσπάσματα της συνέντευξης του Μπουλούτ στο κανάλι TRT, ο εκπρόσωπος του «σουλτάνου» επιτέθηκε εκ νέου με αήθεις χαρακτηρισμούς εναντίον της χώρας μας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα θα καταστραφεί μέσα σε τρεις έως τέσσερις ώρες, αν διεξαγάγει πόλεμο εναντίον της Τουρκίας».


Ο Μπουλούτ επέμεινε στην απαράδεκτη ρητορική των τελευταίων ημερών, ότι δηλαδή η ελληνική φρεγάτα «Νικηφόρος» ήταν εκείνη που παρενόχλησε το ερευνητικό σκάφος «Barbaros».
Ο ίδιος, κατά την πάγια τακτική του να προκαλεί, επέμεινε, μάλιστα, πως «η Ελλάδα καθοδηγήθηκε από τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να δημιουργήσει επεισόδιο στην ανατολική Μεσόγειο».