Να τοποθετηθεί δημόσια και αποκλειστικά και μόνο από τα προσωπικά του κανάλια επικοινωνίας με τους πολίτες επέλεξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την εκμίσθωση ακινήτου από τον ίδιο στην περιοχή της Λαυρεωτικής, στέλνοντας μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες. Σε μια μακροσκελή ανάρτηση, ο κ. Τσίπρας απαντά στο περιεχόμενο των δημοσιευμάτων σχετικά με το ύψος και τα αποδεικτικά έγρραφα του μισθώματος του επίμαχου ακινήτου και προαναγγέλλει πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, σε περίπτωση που δεν αποκατασταθούν πλήρως τα γραφόμενα για αυτό.

«Απαντώ λοιπόν ευθέως, όχι στον εντολέα των δημοσιευμάτων, αλλά στον ελληνικό λαό που δικαιούται να γνωρίζει την αλήθεια. Στη διαδρομή μου, σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη, ποτέ δεν είχα και δεν έχω να κρύψω τίποτα. Παραθέτω λοιπόν δημόσια τα σχετικά ενοικιαστήρια συμβόλαια, των εξοχικών κατοικιών που ενοικίαζα στη περιοχή από το 2015» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «μετά από όλα αυτά και την πλήρη διαφάνεια με τη δημοσιοποίηση κάθε σχετικού στοιχείου, ελπίζω να τελειώσει οριστικά αυτό το καλαμπούρι της λάσπης και της συκοφαντίας».

Κάνοντας παράλληλα λόγο για «λάσπη, σκανδαλοθηρική φθήνια και λαϊκισμό» ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει, ωστόσο, ότι «υπάρχουν όμως στιγμές που η σιωπή εκλαμβάνεται ως ενοχή» και ζητά την άμεση αποκατάσταση αναφορικά με δημοσιεύματα για την κατοικία του. «Για τα όσα λοιπόν είπαν και έγραψαν αυτές τις μέρες, περί σχέσης μου με τη διαπλοκή, περί αγοράς βίλας εκατομμυρίων και περί δήθεν ανακατασκευής της εξοχικής μου κατοικίας από εισηγμένη στο χρηματιστήριο κατασκευαστική εταιρία έναντι ενός εκατομμυρίου για λογαριασμό μου, θα κληθούν σύμφωνα με το νόμο να ανασκευάσουν και να αποκαταστήσουν την αλήθεια όσοι την κακοποίησαν» δηλώνει ο κ. Τσίπρας, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση «θα ασκήσω τα δικαιώματα που ο νόμος ορίζει. Και θα διεκδικήσω το πόσο που δήθεν κόστισε η ανακατασκευή για να το διαθέσω στον ΕΔΟΕΑΠ, τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζομένων στο χώρο της ενημέρωσης που αυτές τις μέρες δίνουν έναν δίκαιο αγώνα ενάντια στις απολύσεις που θα φέρει ο νόμος του κου Πέτσα».

Ο κ.Τσίπρας που συνοδεύει την ανάρτηση με τα μισθωτήρια του σπιτιού αναφέρει ότι το σπίτι ανακαινίσθηκε με δαπάνες του ιδιοκτήτη πριν πάει ο ίδιος εκεί, το κόστος ήταν 20.000 ευρώ και η μίσθωση είναι για τέσερα χρόνια. Τα τρία πρώτα το ενοίκιο είναι 500 ευρώ το μήνα για ένα σπίτι 71 τ.μ. με αντίστοιχου εμβαδού υπόγειο. Τον τέταρτο χρόνο το ενοίκιο θα αναπροσαρμοσθεί στα 900 ευρώ το μήνα.