Ο δικηγόρος της 19χρονης, Σάκης Κεχαγιόλου μίλησε τον ΑΝΤ1 για την πρώτη επικοινωνία που είχε με την νεαρή: «έγινε μετά από ειδική άδεια και μίλησα μαζί της για 12-13 λεπτά». Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι η πρώτη τους επικοινωνία ήταν δύσκολη «γιατί η κοπέλα ξέσπασε κάθε τόσο σε λυγμούς και κλάματα και αντί να ρωτάω τα θέματα που ήθελα να διευκρινίσω προσπαθούσε να την στηρίξω ψυχολογικά».
«Έχω την αίσθηση ότι δεν θα τα καταφέρει. Δεν θέλω να είμαι κινδυνολόγος αλλά μου έλεγε με αναφιλητά “δεν αντέχω να βγάλω τη φυλακή, θα πεθάνω”, αισθανόμενη ενδεχομένως τα χρόνια που μπορεί να καταδικαστεί. Ήταν πολύ δύσκολη στιγμή για μένα», συμπλήρωσε ο κ. Κεχαγιόγλου.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η 19χρονη έχει δικαίωμα μιας δεκάλεπτης τηλεφωνικής επικοινωνίας το μήνα, «είτε με τον δικηγόρο της στην Ελλάδα, είτε με τους γονείς της. Ο δικηγόρος της στο Χονγκ Κονγκ που έχω εγώ επιλέξει, έχει δικαίωμα να τον επισκέπτεται. Μετά από μένα συνομίλησε για τρία, τέσσερα λεπτά με τους γονείς της στη Μυτιλήνη».
«Πάρα πολλά πράγματα δεν μπορώ να πω δημοσίως» είπε ο κ. Κεχαγιόγλου και συμπλήρωσε: «είπε πως είναι αθώα και το σακίδιο της παρεδόθη. Μου είπε από ποιο πρόσωπο και δεν θα το πω δημόσια γιατί γίνονται έρευνες. Είναι ξεκάθαρο από τον τρόπο που μου το περιέγραψε ότι δεν ήξερε ότι αυτό το σακίδιο περιείχε ναρκωτικές ουσίες. Της είπαν πάρε το σακίδιο να μας βοηθήσεις με τις αποσκευές και θα βρεθούμε στο Χονγκ Κονγκ. Επρόκειτο να παραμείνει εκεί για μια εβδομάδα. Καταλαβαίνετε πως η έκπληξη της ήταν τεράστια. Από πλευράς της διακηρύσσει την αθωότητα της και εγώ την πιστεύω. Θεωρεί ότι παγιδεύτηκε από άτομα φιλικά ή γνωστά».
Ο δικηγόρος θεωρεί πως η 19χρονη θα δικαστεί στο Χονγκ Κονγκ «είναι μονόδρομος διότι είναι αδίκημα που έγινε στην περιφέρεια της πόλης. Για πρώτη φορά λέω δημοσίως πως είμαι πεπεισμένος για την αθωότητα της».
Υπενθυμίζεται πως η 19χρονη είχε συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ έχοντας στην κατοχή της 2,6 κιλά κοκαΐνης.


Πηγή: reader.gr