«Φωτιά» έβαλαν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας οι δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου, Αρη Χατζηκομνηνού ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ευθύνεται για τα επεισόδια που ξέσπασαν το τελευταίο διάστημα στο νησί.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, αιτούντες άσυλο που διαμένουν στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ, βάζοντας φωτιές στους δρόμους. Μάλιστα εικόνες που έδειχναν γυναίκα να προσπαθεί να αρπάξει όπλο αστυνομικού αποτυπώνει το εκρητικό κλίμα που επικρατεί στο νησί.

Χατζηκομνηνός: Τα επεισόδια στη Λέσβο δεν ξέσπασαν τυχαία

«Αν ήταν τυχαίο ότι την Κυριακή επισκέφθηκε το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ το ΚΥΤ και συναντήθηκε με τους αλληλέγγυους και με τις ΜΚΟ και την επόμενη ημέρα εντελώς τυχαία βγήκε όλους αυτός ο κόσμος και σήμερα επεδίωξε πάλι να βγει να δημιουργήσει ζητήματα, αν ήταν τυχαίο, εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι ήταν τυχαίο. Ο καθένας έχει κρίση και μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς έγινε», τόνισε μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Αντιπεριφερειάρχης του νησιού αφήνοντας έτσι αιχμές κατά της προηγούμενης κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, ο κ. Χατζηκομνηνός τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση «έχει χάσει το παιχνίδι» και όπως συμπλήρωσε «είναι δεδομένο και το λέω με απόλυτη βεβαιότητα ότι η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Και θα είναι μεγάλη. Και τότε κανείς δεν θα μπορεί να ελέγξει τις τεράστιες συνέπειες. Ισως κάποιοι να το επιδιώκουν, αλλά εμείς δεν το θέλουμε αυτό το πράγμα».

«Εγώ μπορώ να καταθέσω απλά αυτό που ξέρει όλη η Ελλάδα. Οτι μετά την επίσκεψη του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή στη Μόρια οι αλληλέγγυοι και οι ΜΚΟ που κατευθύνουν αυτούς τους ανθρώπους και τους εκμεταλλεύονται τους έβγαλαν συγκεκριμένη ώρα ομαδικά στον δρόμο και τους οδηγούσαν στη Μυτιλήνη. Οι φωτιές που μπήκαν δίπλα στο εργοστάσιο της ΔΕΗ που υπάρχουν τεράστιες δεξαμενές μαζούτ, οι φωτιές που μπήκαν δίπλα στα βενζινάδικα, οι φωτιές μέσα στα χωριά μας, η φωτιά που έκαψε το σπίτι στη Μόρια, όλα αυτά δείχνουν μία κατάσταση έκρυθμη που ήταν κατευθυνόμενη».