Όταν πριν από περίπου ένα μήνα το ξενοδοχείο “City Plaza” στην οδό Αχαρνών καταλαμβανόταν από αλληλέγγυους προκειμένου να φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες κανείς δεν πίστευε οτι ανάμεσα στους ακτιβιστές θα βρίσκονταν και δυο πρώην συνεργάτες του πρωθυπουργικού γραφείου. , γύρισαν την πλάτη στους παλιούς τους συντρόφους και κάνουν το δικό τους “αντάρτικο” απέναντι στην “ελπίδα” που στήριξαν τον Γενάρη του 2015.
Νέοι, με σπουδές σε υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο και σημαντική ακτιβιστική δράση σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Ηλίας και η Αλίκη ανέλαβαν προεκλογικά το στήσιμο του επικοινωνιακού επιτελείου της Κουμουνδούρου. Στην πορεία, ωστόσο, διαφώνησαν ανοιχτά με τη μνημονιακή στροφή του κόμματος αλλά και με τη διαχείριση του προσφυγικού απο την κυβέρνηση της Αριστεράς και δυο χρόνια μετά πρωτοστατούν στην κατάληψη του City Plaza.
Ο Ηλίας Χρονόπουλος από τις αρχές του 2014 ήταν ο άνθρωπος που διαχειριζόταν τους λογαριασμούς του Αλέξη Τσίπρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook,Twitter) και παράλληλα ο σύμβουλός του για την εικόνα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Παρά το νεαρό της ηλικίας του πέρασε απο αρκετές θέσεις μέσα στο κόμμα ενώ είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις τάξεις της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας υπήρξε ηγετικό στέλεχος.

Ο “χάκερ” του Μαξίμου και πρώην συνεργάτης του Πρωθυπουργού είναι στενός φίλος της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνιας Σβίγκου, του πρώην γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Τάσου Κορωνάκη, και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη ενώ “κρύβεται” πίσω απο την προεκλογική καμπάνια του κόμματος στη μάχη για το δήμο της Αθήνας. Μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, ο Ηλιας Χρονόπουλος απομακρύνθηκε από την κυβερνητική ομάδα και λίγο πριν από το δημοψήφισμα αποχώρησε από το κόμμα. Στο City Plaza έδωσε το παρών από τις πρώτες ημέρες της κατάληψης και συμμετείχε στις πρωτοβουλίες των αριστερών οργανώσεων και των αλληλέγγυων ενώ η παρουσία του στο συλλαλητήριο του Συντάγματος μαζί με το μπλοκ των προσφύγων “πλήγωσε” αρκετούς απο τους πρώην συντρόφους του.

Η Αλίκη Κοσυφολόγου ανήκει στη “nouvelle vague” των 30αρηδων του ΣΥΡΙΖΑ που στελέχωσαν το στρατηγείο του κόμματος στα γραφεία της Κουμουνδούρου. Απόφοιτη του τμήματος πολιτικών επιστημών του ΕΚΠΑ, με δυναμική παρουσία στη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Αττικής με τον Αλέξη Μητρόπουλο, η Αλίκη ηταν αυτη που ανέλαβε τις δημόσιες σχέσεις του κόμματος με τους εκπροσώπους των media αλλά και τη χάραξη της στρατηγικής σε θέματα επικοινωνίας.

Η ίδια διαφοροποιήθηκε απο τις επιλογές της ηγεσίας του κόμματος μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και βγήκε στους δρόμους μαζί με τα μέλη της νεολαίας που ειχαν αποχωρήσει απο τον ΣΥΡΙΖΑ διαδηλώνοντας ενάντια στην κυβέρνηση Τσίπρα. Παράλληλα,η μεταστροφή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις προσφυγικές ροές μετά την απομάκρυνση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου την έφερε πιο κοντά σε δυναμικές λύσεις για το προσφυγικό.
Όπως λένε εθελοντές που δραστηριοποιούνται στο υπο κατάληψη ξενοδοχείο, η Αλίκη Κοσυφολόγου συμμετέχει ενεργά στις δράσεις της Πρωτοβουλίας και στη συγκέντρωση της Κυριακής βρέθηκε στην πρώτη γραμμή μαζί με πρόσφυγες και μετανάστες εξω απο τη Βουλή.

Την παρέα της Κουμουνδούρου στο City Plaza συμπλήρωσε πρόσφατα και η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη, η οποία στήριξε απο την αρχή την κατάληψη και βρέθηκε στο πλευρό των προσφύγων και των μεταναστών μαζί με το στενό της φίλο, Ηλία Χρονόπουλο. Η παρουσία τριών πρώην κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην κατάληψη της οδού Αχαρνών μονο τυχαία δεν ειναι καθώς, όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στο χώρο της Αριστεράς, το προσφυγικό αποτελούσε εξαρχής αφορμή ώστε να επανεμφανιστούν οι συνιστώσες που τραβούν πλεον αντίθετο δρόμο απο τους πάλαι ποτε συντρόφους τους.