Όσο ο καταιγισμός των αποκαλύψεων συνεχίζεται για τις πωλήσεις πολεμικού εξοπλισμού, η «θηλιά» συνεχίζει να σφίγγει γύρω από τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο αλλά και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
«Επιβεβαιώνεται πια και με γραπτές αποδείξεις ότι ο κ. Καμμένος πίεζε τους αξιωματικούς του Πενταγώνου να επισπεύσουν τη συμφωνία πώλησης των 300.000 βλημάτων στον λαθρέμπορο Παπαδόπουλο, παρακάμπτοντας το νόμο που απαγορεύει τους μεσάζοντες σε διακρατικές συμφωνίες» ανέφερε σε ανακοίνωση της η ΝΔ, επισημαίνοντας πως τα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας είχαν την υπόδειξη “Προσοχή! Για κανέναν λόγο να μην καθυστερήσει η διαδικασία εκποίησης. Υπάρχουν δεσμεύσεις σε πολιτικό επίπεδο”.
Ο πρωθυπουργός μπαίνει στο κάδρο της συνενοχής. Εγκαλείται από την Πειραιώς διότι αφήνει αναπάντητα καυτά ερωτήματα. «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πλέον να σιωπά» τονίζεται στην ανακοίνωση. «Εκτός κι αν έχει λόγους που επιτρέπει στον κ. Καμμένο να χρησιμοποιεί το Πεντάγωνο ως βιλαέτι του και να έχει μπερδέψει το ρόλο του Υπουργού Αμύνης με τον πλασιέ πώλησης αμυντικού υλικού της χώρας».
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι «το σκάνδαλο Καμμένου είναι σκάνδαλο Τσίπρα -Καμμένου».
Εχει προειδοποιήσει ότι η υπόθεση εάν δεν διερευνηθεί με εξεταστική από αυτήν την Βουλή θα το κάνει η επόμενη όταν κυβέρνηση θα είναι η ΝΔ. Ταυτόχρονα έχει στραμμένο το βλέμμα στη Δικαιοσύνη για τα στοιχεία που έχουν προκύψει για τον φερόμενο ως μεσάζοντα Βασίλειο Παπαδόπουλο ο οποίος έχει καταδικαστεί για λαθρεμπόριο.
Η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα συνεχίσει να κρατάει ψηλά το θέμα Καμμένου. Όπως έδειξε η δημοσκόπηση της MRB, το 75,8% των πολιτών δηλώνουν ότι έχουν βάση οι καταγγελίες της ΝΔ για το σκάνδαλο Τσίπρα- Καμμένου και μάλιστα το 55% θεωρεί ότι αυτό δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην κυβέρνηση.
Την ίδια ακριβώς άποψη έχει το 36,8% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 45,2% των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ.
Κι αυτό δείχνει ότι αντιμετωπίζονται ως έωλα τα επιχειρήματα των κ. Τσίπρα και Καμμένου, παρά την κραυγαλέα προσπάθεια τους όχι μόνον να υποβαθμίσουν, αλλά και να συγκαλύψουν το σκάνδαλο.
Η ΝΔ εξαπολύει πυρά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο έχει επανειλημμένα κατηγορήσει ότι για την «καρέκλα» έχει εγκαταλείψει βασικές συνειδησιακές και ιδεολογικές αρχές του. «Αποκαλύπτεται ότι η τάχα ευαίσθητη αριστερή Κυβέρνηση, το Μάιο του 2015 – την ώρα δηλαδή της κορύφωσης της… περήφανης διαπραγμάτευσης – πούλησε κρυφίως 1000 ελληνικές βόμβες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για το βομβαρδισμό της Υεμένης» αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Πειραιώς. Κατηγορεί τον κ. Καμμένο ότι αυτό το απέκρυψε στην σχετική ενημέρωση της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής, την οποία «σκοπίμως εξαπάτησε».
Ισχυρίστηκε μόνο ότι η Ελλάδα θα προσφέρει στα Εμιράτα 300 βόμβες και αυτές σε αντάλλαγμα για την αναβάθμιση των ελληνικών φρεγατών με συστήματα που θα δωρίσει η συγκεκριμένη χώρα. «Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη πιο ύποπτο στη νέα αυτή συμφωνία Καμμένου» αναφέρει η ΝΔ.
«Η αναγκαία διακρατική συμφωνία με τα Εμιράτα υπεγράφη 20 μήνες μετά την παράδοση των βομβών, ενώ αναδρομικά και κατόπιν “εορτής” εγκρίθηκε και από το ΚΥΣΕΑ.»
Τις τελευταίες αποκαλύψεις έκαναν «Τα νέα» και ο «Σκάι».