Νέα ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια σχετικά με την υπόθεση απόπειρας κλοπής κινητού τηλεφώνου στην οποία εμπλέκεται ο Ερρίκος Πετιλόν, έφτασε πριν λίγα λεπτά.

«Το Δικηγορικό μας Γραφείο ανακοινώνει ότι ο εντολέας μας κ. Ερρίκος Πετιλόν έμεινε ελεύθερος και η δίκη του θα προσδιοριστεί για το φθινόπωρο. Το Δικηγορικό μας Γραφείο έλαβε εντολή από τον κ. Πετιλόν να μηνύσει και να ενάγει όλα τα Μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία τον χαρακτήρισαν ως ‘κλέφτη’ και αφενός μεν τον συκοφάντησαν ακραία, αφού καμία σχέση δεν είχε ο ίδιος με οιαδήποτε πράξη κλοπής, αφετέρου έθιξαν το τεκμήριο της αθωότητός του».

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Ερρίκος Πετιλόν φέρεται να συμμετείχε σε απόπειρα ληστείας νεαρής δημοσιογράφου από τη Θεσσαλονίκη. Η Λευκή Δήμου, βρισκόταν σε στάση λεωφορείου στην Βασιλίσσης Όλγας, όταν νεαρός συνοδηγός μηχανής κατέβηκε ξαφνικά και της άρπαξε το κινητό τηλέφωνο που εκείνη κρατούσε στα χέρια της.

Αμέσως επιβιβάστηκε στη μηχανή που οδηγούσε ο Πετιλόν και οι δυο τους προσπάθησαν να διαφύγουν.

Ωστόσο, η αντίδραση των ανθρώπων που είδαν το περιστατικό ήταν άμεση. Πολίτες που είδαν τι συνέβη, όρμησαν στη μηχανή και ακινητοποίησαν τους δύο δράστες, επιστρέφοντας το κινητό τηλέφωνο στη σοκαρισμένη δημοσιογράφο και καλώντας την Αστυνομία. 

Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έφτασαν στο σημείο και οδήγησαν τους δύο άνδρες στο Τμήμα, όπου και πέρασαν το βράδυ της Τετάρτης. Το θύμα άσκησε δίωξη κατά τους, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μόνο όταν έφτασαν στην Ασφάλεια συνειδητοποίησε ποιος ήταν ο άνδρας που επιχείρησε να διαφύγει με το κινητό της.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στ