Με την διάσημη τρανς Μπουλέντ Ερσόι επέλεξε να φάει σε εστιατόριο της Κωνσταντινούπολης ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δείπνο (ιτφάρ) για το Ραμαζάνι, κάνοντας έτσι μια εντυπωσιακή κίνηση την στιγμή που κατηγορείται για άκρατο συντηρητισμό.

Ο τούρκος πρόεδρος και η σύζυγός του ήταν οι οικοδεσπότες στο δείπνο αυτό, στο οποίο πήραν μέρος πολλές προσωπικότητες της πολιτικής και καλλιτεχνικής ζωής της χώρας.

Η 64χρονη Μπουλέντ Ερσόι, ηθοποιός και τραγουδίστρια, ήταν η πρώτη που τόλμησε να κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου το 1981, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Σχολιαστές αναφέρουν ότι η κοινή εμφάνιση με την Ερσόι, ίσως να προμηνύει μια στροφή του Ερντογάν, προς την κατεύθυνση της αναγνώρισης των δικαιωμάτων της LGBT κοινότητας της Τουρκίας.
Πάντως την ίδια στιγμή που το ζεύγος Ερντογάν παρέθετε το δείπνο, στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιούσαν δακρυγόνα για να διαλύσουν την πορεία για το Gay Pride της LGBT κοινότητας της Κωνσταντινούπολης.