«Καταθέτω ως μεγάλη και βαθύτατη ανησυχία ότι τούτη την κρίσιμη ώρα η χώρα δεν έχει κυβέρνηση. Δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανείς τον κύριο Μητσοτάκη και τους υπουργούς όταν την Παρασκευή το μεσημέρι λέει στη Βουλή “τα πέτυχα όλα, είμαστε πρωταθλητές” ενώ βουλιάζουμε», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, μίλησε για εικόνα «παρακμής», μιλώντας για απαράδεκτα περιστατικά, όπου άνθρωποι του υποκόσμου μπουκάρουν στο γραφείο υπουργού και να τον απειλεί, αναφερόμενος στα όσα είπε προχθές ο πρώην υπουργό Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, για γνωστό τηλεπαρουσιαστή.

Αν και άσκησε κριτική στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων για μια σειρά από αποφάσεις που έχουν λάβει και για κάποιες δημόσιες τοποθετήσεις τους που προκάλεσαν την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έριξε την ευθύνη στην κυβέρνηση για το γεγονός πως οι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους προς την επιτροπή, μιλώντας για «εργαλοιοποίηση» της.

«Η κυβέρνηση έχει χάσει τελείως τον έλεγχο και η μπάλα παίρνει δυστυχώς και την επιτροπή των ειδικών. Η επιτροπή είναι σαν το σάκο του μποξ, έχει εργαλειοποιηθεί από την κυβέρνηση» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όταν λέει ότι θα ανοίξει σταδιακά με σχέδιο η αγορά, ότι θα ανοίξει τη Δευτέρα το λιανεμπόριο και την Παρασκευή το βράδυ αποδείχθηκε το σχέδιο μη σχέδιο γιατί άλλαξε η απόφαση. Ποιανού ήταν αυτή η ευθύνη; Δεν γνώριζαν το μεσημέρι τα επιδημιολογικά δεδομένα;», αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.