Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» εμφανώς συγκινημένη η κόρη του Παύλου Μπακογιάννη, που δολοφονήθηκε από τη «17 Νοέμβρη», για την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα από τη φυλακή.
Η Αλεξία Μπακογιάννη, η οποία ήταν 13 ετών όταν δολοφονήθηκε ο πατέρας της, περιέγραψε τα συναισθήματά της όταν είδε τον Κουφοντίνα να βγαίνει από τη φυλακή.
«Δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε. Δυστυχώς όλη αυτή η διαδικασία το βασικό πράγμα που κάνει είναι ότι αναβιώνει έναν απίστευτο εφιάλτη. Αναβιώνει ό,τι αρνητικό μπορεί να είχες ζήσει σε όλη σου τη ζωή. Σε κάνει νομοτελειακά να μην έχεις εμπιστοσύνη σε βασικά ζητήματα από τα οποία κρατιόσουν με το ζόρι, όπως είναι η Δικαιοσύνη και οι θεσμοί, απέναντι σε κάτι το οποίο ήταν πάρα πολύ άδικο και σου δίνει μια αίσθηση ότι η αδικία αυτή δεν σταματάει ποτέ και πουθενά», ανέφερε κα. Μπακογιάννη.
Στην ερώτηση τι θα μπορούσε να του πει αν μιλούσε μαζί του, επισήμανε: «Δεν μπορώ να διανοηθώ να μιλήσω μαζί του. Θεωρώ ότι έχουμε κάνει προσπάθεια και εγώ και ο Κώστας (σ.σ.: ο αδελφός της, περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας) όλα αυτά τα χρόνια για να τιθασεύσουμε το μίσος μας και την οργή μας, προσπαθώντας συμβολικά να μιλάμε για το θέμα της τρομοκρατίας με ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο, για να μην ξαναζήσουμε αυτά τα φαινόμενα στη χώρα μας, υπερασπιζόμενοι το κράτος δικαίου και τη Δικαιοσύνη. Και το έχουμε κάνει με κόστος δικό μας προσωπικό και έρχεται το χθεσινό να μας τα κάνει όλα αυτά πολύ δύσκολα».
Τέλος, εστίασε στο θέμα της άδειας τονίζοντας πως μπορεί να αντιμετωπιστεί πολιτικά, ωστόσο «το πρόβλημα σε αυτήν τη διαδικασία είναι, μεταξύ όλων των άλλων, και ο συμβολισμός. Κάτι το οποίο φαινόταν αδιανόητο, γίνεται τώρα κανονικό. Γιατί άπαξ και έγινε μια φορά, θα ξαναγίνει. Το μήνυμα που στέλνει αυτό είναι ότι αυτός ο δολοφόνος, που θριαμβολογούσε για τις δολοφονίες του και πήγαινε και γλένταγε την ίδια ημέρα που για τη μάνα μας και εμάς άλλαζε όλη μας η ζωή και ο οποίος ακόμα δεν έχει μετανοήσει, λέει ότι αυτό είναι το κανονικό και το σωστό».