Μέχρι τώρα οι μοναδική αντίδραση που συναντούσε κανείς όταν αγόραζε το τελευταίο iPhone ήταν από φίλους που είτε δηλώνουν φανατικοί των Android smartphones είτε ζηλεύουν γιατί έχουν μείνει ακόμη στο iPhone 4S. Φαντάζεστε να υπήρχε αντίδραση από το αφεντικό του στη δουλειά, που θα τον απειλούσε με απόλυση;
Αυτό το σενάριο γίνεται πραγματικότητα στην Κίνα, από επιχειρήσεις όπως η φαρμακευτικήNanyang Yongkang ή η γυναικολογική κλινική Fuling Xinjiuzhou. Στην πρώτη περίπτωση, οι εργαζόμενοι έλαβαν e-mail με την προσταγή: «Μην αγοράσετε το iPhone 7 ή 7s. Αν το πράξετε, περάστε από το γραφείο και δηλώστε την παραίτησή σας». Το e-mail συνέπεσε με την 85η επέτειο της ιαπωνικής εισβολής στη βορειοανατολική Κίνα το 1931. «Είναι μια ιστορική μέρα. Ας μην ξεχάσουμε την εθνική ταπείνωση και ας μποϊκοτάρουμε τα ξένα προϊόντα», σημειωνόταν στο κείμενο.

Στη δεύτερη περίπτωση, η κλινική εξέδωσε ανακοίνωση (φωτογραφία επάνω) στην οποία επισημαίνεται: «Το iPhone 7 κυκλοφόρησε πρόσφατα στην αγορά σε τιμή υπερβολικά υψηλή σε σχέση με παρόμοια τηλέφωνα. Σε μια προσπάθεια να προάγουμε τη λιτότητα και να αποφύγουμε τη σπατάλη, η διεύθυνση του νοσοκομείου αποφάσισε να απαγορεύσει στο προσωπικό την αγορά του iPhone 7s».

Εδώ δεν γίνεται λόγος για απόλυση, αλλά εκείνοι που θα παραβούν την εντολή δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν υψηλό βαθμό στην αξιολόγηση προσωπικού, ενώ θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν τη συσκευή τους. Ο διευθυντής της κλινικής δήλωσε στο BBC ότι έλαβε την απόφαση όταν είδε εργαζόμενο με iPhone 7 που κοστίζει όσο τρεις μισθοί του. «Κάποιοι δανείζονται χρήματα από τράπεζες, φίλους ή συγγενείς, άλλοι πουλάνε ακόμη και τα όργανά τους για να αγοράσουν ένα iPhone. Δεν θα ανεχτώ τέτοιες πρακτικές από το προσωπικό μας».
Πηγή:insider.gr