Πρωτοχρονιάτικο «λιτό βίο» στο Παρίσι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναχώρησε ήδη με την οικογένειά του για την Πόλη του Φωτός, όπου θα παραμείνει για ολιγοήμερες διακοπές, όπως ενημέρωσαν οι συνεργάτες του. 

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι τις προηγούμενες ημέρες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξεχείλιζαν από ειρωνεία για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη τα Χριστούγεννα στα Μετέωρα, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κάνει διακοπές. 

Η πιο χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος μόλις χθες, με αφορμή το μπάχαλο στην εθνική οδό λόγω χιονιά, έγραψε στο Twitter: «Επιτελικό λοιπόν είναι το κράτος που κατά τη διάρκεια μιας χιονόπτωσης-εδώ και μέρες προβλεπόμενης από την ΕΜΥ-δεν μπορεί να κρατήσει ανοιχτή ούτε τη μεγαλύτερη εθνική οδό της χώρας, τη στιγμή μάλιστα που δεν υπήρξε σοβαρό τροχαίο συμβάν όπως άλλοτε. Καλές διακοπές κ. Μητσοτάκη». 

Προφανώς δεν θα ακολουθήσει νεότερο tweet με αντίστοιχη ειρωνεία για τον -νέο- πρόεδρό του. 

Οι διακοπές στην Ισπανία το καλοκαίρι

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι ο πρώην πρωθυπουργός είχε βρεθεί οικογενειακώς για τουλάχιστον δέκα ημέρες διακοπές στην Ισπανία. 

Μεταξύ άλλων είχε επισκεφθεί το πάρκο Γκουέλ στην Βαρκελώνη, ένα πάρκο που σχεδίασε ο διάσημος αρχιτέκτονας Αντόνι Γκαουντί. Είναι ο ίδιος αρχιτέκτονας που έχει σχεδιάσει και την διάσημη εκκλησία Σαγράδα Φαμίλια,

Ακολούθησε το γήπεδο της Μπαρτσελόνα, καθώς οι γιοι του, τόσο ο Φοίβος-Παύλος όσο και ο Ορφέας-Ερνέστο είναι ποδοσφαιρόφιλοι και θέλουν να θαυμάσουν το γήπεδο όπου παίζουν μπάλα οι μεγάλοι αστέρες της ομάδας της Βαρκελώνης.

Στις φωτογραφίες ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται με τους δυο γιούς του στο Παρκ Γκουέλ στη Βαρκελώνη και θαυμάζουν τα αρχιτεκτονήματα του Αντόνι Γκαουντί.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τους γιούς του στο πάρκο Γκουέλ.