Ένα παλιό βίντεο από ποδοσφαιρικό αγώνα δημοσιεύτηκε με τον ισχυρισμό ότι κάποια ανεξήγητη δύναμη πετάει στον αέρα και σέρνει σαν ανδρείκελο ένα ποδοσφαιριστή. Τι έχει συμβεί;

  • ΜΥΘΟΣ
  • CLIKBAIT

Το είδαμε στο crashonline.grkontranews.gr, και pentapostagma.gr


Για το παραπάνω βίντεο με τις περίεργες κινήσεις του ποδοσφαιριστή, έχει δημιουργηθεί ένας γνωστός αστικός μύθος που ξεκίνησε από άραβες μέσω του youtube. Αναφέρει ότι τον ποδοσφαιριστή τον τράβηξε ένας «άγγελος θανάτου» ή «δαίμονας» και πέθανε στο νοσοκομείο ή στην διαδρομή προς αυτό, μέσα στο ασθενοφόρο. Όμως δεν είναι αλήθεια.

Τι έχει συμβεί;
Στις 20 Οκτωβρίου 2005, στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων «Al-Raed» και «Hajer» στη Σαουδική Αραβία, ο ποδοσφαιριστής «Abdulrahman Al Shoaibi» δέχτηκε ένα λάκτισμα στο λαιμό. Ο αθλητής, λόγω του χτυπήματος που δέχθηκε, έπαθε μια πολύ σπάνια μορφή κρίση επιληψίας που ονομάζεται «epilepsia cursiva«. Οι περίεργες κινήσεις του, που βλέπετε στο βίντεο, γίνονται λόγω αυτής της κρίσης.
Ο ποδοσφαιριστής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και πήρε εξιτήριο την ίδια μέρα ή την επόμενη. Το βίντεο ανέβηκε στο youtube από Άραβες χρήστες και έτσι ξεκίνησε αυτός ο αστικός μύθος με «δαίμονες» και «αγγέλους θανάτου» που τραβούν προς τα πίσω τον αθλητή.

Πηγή:ellinikahoaxes.gr