Η Τουρκία περιμένει την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα «το συντομότερο δυνατό». Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγκ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Σημειώνεται ότι η δήλωση του αντιπροέδρου της Τουρκίας έγινε λίγο μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα, κάτι που υποδηλώνει ότι δεν πρόκειται για προσωπική αλλά για επίσημη κυβερνητική θέση. Σημειώνεται ότι ο Άρειος Πάγος έχει απαγορεύσει την έκδοση των οκτώ αξιωματικών στη γείτονα λόγω φόβων ότι δεν θα λάβουν δίκαιη δίκη για τη φερόμενη συμμετοχή τους στο πραξικόπημα του 2016.
Νωρίτερα, συνελήφθη και μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών της ΕΛ.ΑΣ. ο τούρκος στρατιωτικός, το άσυλο του οποίου ανεστάλη μετά τη σημερινή απόφαση του Εφετείου. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο τούρκος στρατιωτικός οδηγήθηκε  και πάλι στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου, ως διοικητικά κρατούμενος και στη συνέχεια συνελήφθη και μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών. Όπως δήλωσε η δικηγόρος του, ο τούρκος αξιωματικός αναμένεται να προσφύγει κατά της απόφασης.
Η απόφαση προκάλεσε νέο γύρο σφοδρών πολιτικών αντιδράσεων. Κυβερνητικές πηγές έλεγαν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ότι η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης η οποία και θα αποφασίσει σχετικά.