Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για «αρκετούς τραυματίες» -χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί ο αριθμός τους.
Eκατοντάδες τρομοκρατημένοι τουρίστες άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να αποφύγουν το μαύρο Toyota, που παρέσυρε τουλάχιστον 10 ανθρώπους. Παρότι αρχικά η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατικό, στη συνέχεια αντέκρουσε τη δήλωση λέγοντας ότι «δεν αποκλείει ακόμη κανένα ενδεχόμενο».  Την έρευνα δε, έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Το BBC, δημοσιογράφος του οποίου βρίσκεται στο σημείο, κάνει λόγο για «ελαφρά» τραυματίες -κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη επίσημα. 
Ο οδηγός του οχήματος έχει ήδη συλληφθεί από την αστυνομία, που επιβεβαίωσε το περιστατικό και ζήτησε από πολίτες που έχουν πληροφορίες για αυτό να επικοινωνήσουν με τις αρχές.
Το περιστατικό έλαβε χώρα λίγη ώρα μετά τις 16:00 ώρα Ελλάδος στο Νότιο Κένσινγκτον του Λονδίνου και σε μία περιοχή όπου κυκλοφορούν αρκετοί τουρίστες.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο οδηγός του οχήματος ανέβηκε στο πεζοδρόμιο έξω από το μουσείο και παρέσυρε αρκετούς ανθρώπους. Στη συνέχεια βγήκε από το αυτοκίνητο και προσπάθησε να διαφύγει πεζός.
Τότε, τον ακινητοποίησε μια ομάδα περίπου έξι περαστικών, μέχρι να φτάσει στο σημείο η αστυνομία.
Ενας από τους περαστικούς, όπως αναφέρει η Βρετανική εφημερίδα Independent, κρατούσε από το χέρι και την μικρή κόρη του -ηλικίας περίπου 4 με 5 ετών. 
«Πιστεύουμε ότι ένας ικανός αριθμός πεζών έχουν τραυματιστεί. Οι αστυνομικοί βρίσκονται ήδη στο σημείο» δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mail, εκπρόσωπος  της υπηρεσίας ασθενοφόρων του Λονδίνου.
Οι τραυματιοφορείς παρέχουν τις πρώτες βοήθειες σε πολίτες στο δρόμο έξω από το μουσείο ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί.
Μέχρι στιγμής, η αστυνομία δεν γνωρίζει το κίνητρο του δράστη. Το μουσείο σε ανάρτησή του στο Twitter ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές μετά από ένα «σοβαρό περιστατικό» που συνέβη έξω από τους χώρους του, ενώ θα ανακοινώσει περισσότερα αργότερα.
Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες 
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σε βρετανικές εφημερίδες ότι το όχημα έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στους πολίτες.
O Kόνορ Χόνεϊμάν, από το Εσεξ, που περίμενε στην ουρά για να επισκεφτεί το μουσείο δήλωσε στο BBC: «Ακούσαμε ένα φρικτό ήχο και τη μηχανή ενός αυτοκινήτου. Ολοι άρχισαν να τρέχουν προς τα μέσα ουρλιάζοντας».
«Εμείς τρέχαμε προς τα μέσα, και όλοι μας ακολουθούσαν, την ώρα που οι υπάλληλοι της ασφάλειας έβγαιναν προς τα έξω για να κλείσουν την είσοδο. Επικράτησε χάος μέχρι να φτάσει η αστυνομία» τόνισε ο ίδιος.
Σοκαρισμένοι, όσοι βρέθηκαν στο σημείο γράφουν σε κοινωνικά δίκτυα για το περιστατικό. «Μόλις είδα ένα αυτοκίνητο να πέφτει πάνω σε πεζούς στο Λονδίνο. Είμαι ασφαλής» έγραψε ένας χρήστης, ενώ κάποιος άλλος έγραψε: «Ενας τύπος προσπάθησε να πατήσει ανθρώπους με το αυτοκίνητο έξω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας».