Το ακριβότερο διαμέρισμα του πλανήτη βρίσκεται στο Μονακό και κοστίζει 300 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα 5όροφο ρετιρέ 3.500 τ.μ. που βρίσκεται στην κορυφή του υψηλότερου κτηρίου του κρατιδίου, Tour Odéon.
Με την έκτασή του να απλώνεται σε πέντε ορόφους, το μυθικής πολυτέλειας ρετιρέ διαθέτει πισίνα με θέα στη Μεσόγειο –φημίζεται μάλιστα για την καλύτερη θέα σε ολόκληρο το Μονακό. Ο διάσημος ουρανοξύστης έχει 49 ορόφους με 70 υπερπολυτελή διαμερίσματα. Στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται, επίσης, πολλές πισίνες, ένα κέντρο υγείας και μια εσωτερική εταιρεία catering.

Τα ακίνητα του Μονακό ακριβότερα στον κόσμο

Τα τελευταία χρόνια, η αγορά ακινήτων στο Μονακό γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη και ιδίως οι πολυτελείς κατοικίες, καθώς ολοένα περισσότεροι Ευρωπαίοι κροίσοι επιλέγουν να μετακομίσουν στο μικρό κρατίδιο. Πράγματι, ο αριθμός των κατοίκων του Μονακό με περιουσία άνω των 30 εκατ. δολαρίων έχει εκτιναχθεί κατά 62% την τελευταία δεκαετία. Λογικό ήταν, λοιπόν, η αγορά ακινήτων να καταγράψει άνοδο 27,8% τα πέντε τελευταία έτη, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστική υπηρεσίας της χώρας.
Οι τιμές των ακινήτων στο κρατίδιο πλάτους 2 χλμ είναι από τις ακριβότερες του πλανήτη, αφού στις υπερπολυτελείς κατοικίες η τιμή του τετραγωνικού ξεπερνά τα 100.000 ευρώ. Ας υποθέσουμε ότι έχετε 1 εκατ. ευρώ και ψάχνετε σπίτι: στο Μονακό αγοράζεται μόλις 20 τετραγωνικά, στο Χονγκ Κονγκ 23 τ.μ., στο Λονδίνο 27 τ.μ. και στη Νέα Υόρκη 30 τ.μ.
Μετά από μια μικρή αποχή, οι Ρώσοι μεγιστάνες επιστρέφουν δριμύτερη στην αγορά του Μονακό, μαζί με υπόλοιπους υποψήφιους αγοραστές από την Κίνα και τη Μέση Ανατολή, όπως σημειώνει το τοπικό τμήμα της Knight Frank. «Οι Ρώσοι αγοραστές στοχεύουν στα ακριβότερα ακίνητα –άνω των 10 εκατ. ευρώ- και προτιμούν τις νεόδμητες κατοικίες», εξηγεί ο Edward de Mallet Morgan.
Πιο «σφιχτοί» στις αγορές τους –διαθέτουν έως 10 εκατ. ευρώ– είναι οι Βρετανοί, οι Ιταλοί, οι Ελβετοί και οι Βορειοευρωπαίοι που επίσης «χτυπούν» τα καινούργια ακίνητα του κρατιδίου. Το Μονακό εξακολουθεί να προσφέρει ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς στις εταιρείες και τα άτομα που μεταναστεύουν σε αυτό, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων –όπως τράπεζες- αλλά και ιδιαίτερα εύπορων ατόμων.
Πηγή:insider.gr