Κι όμως είναι αρκετά απλό.

Έλεγξε το περιτύλιγμα 

aroma01-risegr
Τα αυθεντικά αρώματα έχουν παχύ σελοφάν που αναδιπλώνεται όμορφα επάνω στο κουτί. Το κακοτυλιγμένο σελοφάν από την άλλη είναι ένα ισχυρό σημάδι παραποιημένου αρώματος.

Άψογο κλείσιμο

aroma02-risegr
Εάν το περιτύλιγμα του αρώματος είναι κακοσφραγισμένο ή με άνισες ραφές και περισσότερη κόλλα σε κάποια σημεία, τότε το άρωμα δεν είναι αυθεντικό. Το περιτύλιγμα του πραγματικού αρώματος έχει πάντα άψογο κλείσιμο.

Το χαρτόνι

aroma08-risegr
Οι πραγματικές συσκευασίες αρωμάτων είναι κατασκευασμένες από υψηλής ποιότητας χαρτόνι,  σχεδιασμένο να προστατεύει το μπουκάλι από ζημιές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στο εσωτερικό του κουτιού υπάρχει μια ειδική κατασκευή που κρατά το μπουκάλι στη θέση του. Το χαρτόνι πρέπει να είναι λευκό, όχι γκριζωπό.

Ετικέτες και επιγραφές

aroma03-risegr

  • Κοίταξε το χρυσό κυκλάκι. Το βέλος που δείχνει προς τα δεξιά, θα πρέπει να είναι πιο σκούρο από το βέλος που δείχνει προς τα αριστερά.
  • Όταν αγοράζεις ένα άρωμα, μην διστάσεις να ελέγξεις την ιστοσελίδα του κατασκευαστή για να δεις αν οι πληροφορίες που δημοσιεύονται εκεί ταιριάζουν με αυτό που παρέχεται στη συσκευασία. Ακόμη και η μικρότερη αναντιστοιχία είναι σημάδι απομίμησης.
H σχεδίαση

aroma04-risegr
Πολλές φορές μπορεί με μια πρώτη ματιά το σχέδιο και η μυρωδιά του αρώματος να μοιάζει ίδιο με το αυθεντικό. Μην ξεχάσεις να ελέγξεις προσεκτικά το μπουκάλι πριν το αγοράσεις.

Το χρώμα 

aroma05-risegr
Τα μεγάλα brands δεν χρησιμοποιούν χρώμα στο υγρό του αρώματος γι αυτό είναι ψιλοδιάφανα. Αν μέσα στο υγρό υπάρχει χρώμα, κάτι δεν πάει καλά…

Το πώμα του μπουκαλιού

aroma06-risegr
Το λογότυπο που υπάρχει στο πώμα των αυθεντικών αρωμάτων είναι συνήθως συμμετρικά τοποθετημένο.

 Ο σειριακός αριθμός

aroma07-risegr

  • Πρέπει να βρίσκεται τυπωμένος στη βάση του κουτιού κι όχι κολλημένος έξω.
  • Πρέπει να ταιριάζει με τον αριθμό που αναγράφεται με μελάνι στη βάση του κουτιού.
Το μπουκάλι

aroma08-risegr
Ένα αυθεντικό άρωμα έχει μπουκάλι υψηλής ποιότητας με ομαλή και λεπτή επιφάνεια. Κάθε λεπτομέρεια του μπουκαλιού ενός αυθεντικού αρώματος είναι μελετημένη, ωστόσο αν εξετάσεις το μπουκάλι μιας απομίμησης, θα βρεις πολλές ατέλειες.
Πηγή: Brightside