Μία από τις πιο “εικονικές” μορφές στον χώρο της τεχνολογίας που έφερε επανάσταση στον τρόπο που χρησιμοποιούμε σήμερα το τηλέφωνό μας αλλά και το γεγονός ότι έβαλε στη ζωή μας το tablet, με την παρουσίαση του iPad, ο Steve Jobs, ο ιδρυτής της Apple, σαν σήμερα 5 Οκτωβρίου έχασε την πολυετή μάχη με τον καρκίνο.
Το “…One more thing” που συνήθιζε να λέει προς το τέλος των παρουσιάσεων των νέων προϊόντων της Apple αλλά και ο τρόπος του παρουσίαζε τα προϊόντα για το πόσο φιλικά ήταν προς το χρήστη και όχι τόσο για το πόσο καλά τεχνικά χαρακτηριστικά έχουν, έκαναν τα προϊόντα της Apple να ξεχωρίζουν.
6 χρόνια μετά το θάνατο του Steve Jobs, η κουλτούρα που δημιουργήθηκε γύρω από τα προϊόντα της Apple φαίνεται πως ακόμα κρατάει μιας και μην ξεχνάμε ότι το iPhone φέρνει ακόμα σχεδόν τα 2/3 των κερδών της εταιρείας.
Με τον Tim Cook στο τιμόνι της Apple έχουν αλλάξει αρκετά που ο Jobs δεν πίστευε και δεν ήθελε να κάνει η Apple, όπως για παράδειγμα είναι η γραφίδα, τα μεγάλα τηλέφωνα, τα μικρά tablets, πράγματα που τελικά η εταιρία κατασκεύασε.

Τώρα το θέμα είναι αν ο Tim Cook (με το μόνο νέο προϊόν της εταιρίας που έχει κυκλοφορήσει κάτω από την ηγεσία του να είναι το Apple Watch), καταφέρει να διατηρήσει τον ενθουσιασμό για τα νέα προϊόντα της Apple μιας και δεν είναι λίγοι εκείνοι που απογοητεύτηκαν με την παρουσίαση των νέων iPhone X, iPhone 8 και iPhone 8 Plus τόσο από την τιμή όσο και από το γεγονός ότι δεν έχουν να παρουσιάσουν κάτι που ο ανταγωνισμός δεν έχει ήδη παρουσιάσει.