Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας πήρε την συνηθισμένη θέση του για να ενημερώσει για τον χάρτη του φονικού ιού στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε πως υπάρχουν 55 νέα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας και τα περισσότερα είναι σε υγειονομικές δομές με επιδημίες. Τέσσερις θάνατοι έχουν καταγραφεί το τελευταίο εικοσιτετράωρο με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 125.

Συνολικά τα κρούσματα είναι 2.463, με το 56% να αφορά σε άνδρες, τα 574 να σχετίζονται με ταξίδι και τα 1.131 να σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

52 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 66 έτη, 15 εξ αυτών να είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 85% έχει κάποιο σοβαρό υποκείμενο νόσημα, ή είναι ηλικίας άνω των 70 ετών.

Τέλος, 57 συμπολίτες μας βγήκαν από τα νοσοκομεία, ενώ έχουν γίνει περίπου 59.200 έλεγχοι για τον κορονοϊό.

«Μπηχτές» για τους… λίγους

«Στεναχωρούμαι να λέω ότι απρόσεκτες συμπεριφορές όλων μας οδηγούν σε αναζωπυρώσεις», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για να συνεχίσει λέγοντας πως σε δυο τέτοιες περιπτώσεις έγινε το κακό.

“Δεν είναι δυνατόν να χαλαρώνουμε και να χάνουμε την επαγρύπνησή μας”, είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας. “Όλα τα δεδομένα τονίζουν την ανάγκη επαγρύπνησης σε όλους τους τομείς της οικονομίας”, συνέχισε.

Πηγή: newsit.gr