Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ηλεκτρονικής δημοπρασίας για την κατακύρωση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας υπό πρωτόγγνωρες συνθήκες, με τους υποψηφίους να εισέρχονται από νωρίς στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης από το οποίο θα βγουν σε 48 ώρες.
Η διαδικασία όμως όπως όλα δείχνουν έχει επιταχυνθεί κατά πολύ, έτσι ώστε να έχει ολοκληρωθεί η δημοπρασία το αργότερο έως την Τρίτη και η ανακοίνωση θα γίνει από κοινού.
Η πρώτη τηλεοπτική άδεια έχει ήδη δοθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι οποίες αναφέρουν χαρακτηριστικά πως δόθηκε με υψηλό αντίτιμο. Ο συγκεκριμένος υποψήφιος που κατάφερε να λάβει την τηλεοπτική άδεια δεν μπορεί να βγει από το κτίριο προκειμένου να μην διαρρεύσει τίποτα από τη διαδικασία.
Αφού ολοκληρώθηκε η δημοπρασία της πρώτης τηλεοπτικής άδειας έπρεπε να υπάρξει διάλειμμα, αλλά τελικά αυτό δεν συνέβη, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που ωστόσο δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν. Έτσι η διαδικασία για τη δεύτερη άδεια ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έχει κλείσει και η δεύτερη τηλεοπτική άδεια.
Πάντως, μέχρι να ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανακοίνωση και το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί με μία κυβερνητική τοποθέτηση.

Διαβάστε εδώ πως δόθηκε η πρώτη άδεια νωρίτερα το απόγευμα

Από τους 8 πλέον υποψήφιους μιας και η υποψηφιότητα του Epsilon κόπηκε, οι τέσσερεις βρέθηκαν εκεί και συγκεκριμένα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης για την Alter Ego, ο Θοδωρής Κυριακού για τον ΑΝΤ1, ο Ιβάν Σαββίδης για τη DIMERA και ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας για την ομώνυμη εταιρεία.
Οι υπόλοιποι 4 υποψήφιοι εκπροσωπούνται από τους Γενικούς Διευθυντές και συγκεκριμένα, ο Πάνος Κυριακόπουλος για τον Ανεξάρτητο Πάροχο, ο Κάρολος Αλκαλάι για το Star, ο Κώστας Κιμπουρόπουλος για τον ΣΚΑΙ και ο Δημήτρης Φουρλεμάδης για τον Alpha.
Οι υποψήφιοι επιχειρηματίες προσήλθαν νωρίς το πρωί στη ΓΓΕΕ, φέροντας μαζί τους βαλίτσες με προσωπικά τους είδη, ακόμα και υπνόσακους, καθώς η διαδικασία αναμένεται χρονοβόρα ενώ «λευκός καπνός» αναμένεται να βγει από τα γραφεία της ΓΓΕΕ μετά από περίπου 48 ώρες. Σημειώνεται ότι το επιχειρηματικό σχήμα που θα λάβει την πρώτη άδεια, είναι υποχρεωμένο να παραμείνει εντός του κτιρίου έως ότου ολοκληρωθεί για όλους η διαδικασία, ώστε να μην υπάρξει καμία διαρροή πληροφόρησης.
Πηγή: newsit.gr