Tο όνομα του είναι Νίκος Καρανίκας. Εργάζεται ως σύμβουλος του Πρωθυπουργού και προχθές, μέσα από το προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, δημοσίευσε αυτό:
sevasmos
Ήταν μια -υποτιθέμενη-είδηση για ένα καρκινοπαθή που του απέμεναν λίγοι μήνες ζωής και κατάφερε να γίνει καλά, πίνοντας μπάφους. Το συγκεκριμένο hoax έμεινε για αρκετές ώρες στον τοίχο του κυβερνητικού στελέχους και όπως ήταν λογικό, τα Ιντερνετς ήταν εκεί και είχαν να πουν πολλά. Η αντίδραση του Νίκου Καρανίκα ήταν σοκαριστική (#NOT): «Διαγράφω κατινιές…»
karanikas2
Με αφορμή αυτό το νέο κρούσμα πολιτικού προσώπου που ποστάρει τρολιές, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το δικό μας αρχείο με τρολιές που ανέφεραν πολιτικοί ως πραγματικές πληροφορίες. Κάτι μας λέει ότι ο παρακάτω κατάλογος θα αργήσει να κλείσει…

Η #έξαλλη Ραχήλ Μακρή

876815_rachel1
Σεπτέμβριος του 2015 και η -εκτός Βουλής- Ραχήλ Μακρή μπαίνει στο Twitter γιατί υποψιάζεται πως κάποιο λάκκο έχει η φάβα και η ΕΡΤ δεν μεταδίδει τη συνέντευξη Τύπου της Ζωής Κωνσταντοπούλου:
dionysis
Σύντομα η ΕΡΤ προχώρησε σε διάψευση της καταγγελίας της Ραχηλ, τονίζοντας πως ο Διονύσης Τσακνής (και όχι Τσακής) δεν διατηρεί επίσημο λογαριασμό στο Twitter.

H Καμμένη έκθεση του Πάνου

Είμαστε στο debate των πολιτικών αρχηγών και ο Πάνoς Καμμένος ετοιμάζεται να δώσει μια δυναμική απάντηση, επικαλούμενος μέσα από παιδική εκθέση, την αθωότητα και την ειλικρίνεια των μικρών παιδιών. Μόνο που πρόκειται για μια από τις ψεύτικες εκθέσεις, που δημοσιεύει στο Twitter o χρήστης @beatBukowski. Ουπς…
EKTHESIPASOK (1)

Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνει συλλυπητήρια…

mitsotakis
Πρόκειται για ένα υποτιθέμενο αστυνομικό, που «σβήνει» κάθε χρόνο από το 2007, μέσα από σχετική φάρσα που αναπαράγουν ακροδεξιά blogs.

Άδωνις με διάθεση για ρητορικές ερωτήσεις

Επρόκειτο για είδηση που είχε να κάνει με την δήθεν αποκαθήλωση εικόνας της Παναγίας, στο κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης Καβάλας, στο οποίο φιλοξενούνται και σιτίζονται τις τελευταίες εβδομάδες πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ, την οποία είχαμε καταγράψει εδώ, μαζί με την άμεση διάψευσή της.

Νέα Δημοκρατία απαιτεί καλλιτεχνική δικαίωση

782159_maximou_2
Ιανουάριος 2015, ο Σύριζα γίνεται κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας μπαίνει στο πρωθυπουργικό γραφείο. Τη χαρά και τα πανηγύρια εκείνων των ημερών έρχεται να διαλύσει μια καταγγελία από τα γραφεία του κόμματος της Ν.Δ, που αναφέρει ότι ο πίνακας «Η Ελλάς Ευγνωμωνούσα» που βρισκόταν στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, είχε βεβηλωθεί. Σύντομα το θέμα ξεχάστηκε, όταν αποδείχθηκε πως η επίμαχη εικόνα ήταν προϊόν μοντάζ και σάτιρας, μέσα από το site moufanet.gr.

Πηγή: rise.gr