Σας πήραν τηλέφωνο και μόλις κλείσατε ραντεβού για συνέντευξη για δουλειά που θέλατε εδώ και πολύ καιρό. Είναι φυσικό μετά το πρώτο κύμα ενθουσιασμού να νιώσετε το άγχος να σας κατακλύζει.
Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, καθώς τα ίδια συναισθήματα έχουν όλοι όσοι θα περάσουν από συνέντευξη. Αν θέλετε να κερδίσετε τη δουλειά, ακολουθείστε τα παρακάτω 10 βήματα:
Αρκετές ώρες νωρίτερα:
1. Είναι σημαντικό να φάτε ένα υγιές και πλούσιο πρωινό, βέβαια είναι εξίσου σημαντικό να έχετε φάει σωστά το προηγούμενο βράδυ, έτσι ώστε με το που ξυπνήσετε να νιώθετε ευεξία. Επιλέξτε τροφές που σας κρατάνε πλήρεις για αρκετές ώρες και που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, ώστε να διατηρηθούν σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Επίσης, αν ο καφές σας δημιουργεί νευρικότητα, καλό είναι να περιορίσετε την κατανάλωση του.
2. Δείτε την πρόβλεψη του καιρού. Τα καιρικά φαινόμενα είναι κάπως ασταθή αυτή τηνεποχή, γι αυτό ελέγξτε το μετεωρολογικό δελτίο, πριν φύγετε από το σπίτι, ώστε μη βρεθείτε εξ απροόπτου. Για παράδειγμα μπορεί πιο αργά να βρέξει και να χρειαστείτε μια ομπρέλα  ή να έχετε τα κατάλληλα παπούτσια.
3. Και μια που αναφέραμε παπούτσια, βεβαιωθείτε, ότι όχι μόνο ταιριάζουν με τον καιρό, αλλά ότι σας είναι και άνετα. Το τελευταίο πράγματα που θέλετε είναι να σκοντάψετε στο δρόμο ή ακόμα χειρότερα μέσα στο γραφείο. Το προηγούμενο βράδυ διαλέξτε ποια παπούτσια θα φορέσετε και περπατήστε τα για λίγο μέσα στο σπίτι, ώστε να σιγουρευτείτε ότι είναι βολικά.
4.Φτιάξετε ένα νεσεσέρ με όλα τα απαραίτητα είδη υγιεινής, για να το πάρετε μαζί σας. Μπορεί πριν τη συνέντευξη να θελήσετε ένα γρήγορο φρεσκάρισμα. Αποσμητικό, καθρεφτάκι, λιπ γκλος και ρουζ πρέπει πάντα να υπάρχουν στην τσάντα σας.
Μία ώρα πριν:
5. Αν έχετε πολύ άγχος, πάρτε τηλέφωνο έναν φίλο σας που θα σας ηρεμήσει και θα σας φτιάξει τη διάθεση. Προσπαθήστε να μη μιλήσετε για τη συνέντευξη. Αν αυτού επικεντρωθείτε σε πιο ανέμελα και αισιόδοξα θέματα.
6. Αυξήστε την ενέργεια σας. Κανένας εργοδότης δεν θέλει να μιλάει με ένα κουρασμένο εν δυνάμει υπάλληλο. Οι εταιρείες θέλουν άτομα ενθουσιώδη και γεμάτα ενέργεια. Χαλαρώστε και αφήστε την προσωπικότητα σας να λάμψει.
Λίγα λεπτά πριν:
7. Απενεργοποιήστε το τηλέφωνο σας. Και δεν εννοούμε να το βάλετε στη δόνηση, γιατί έτσι όπως είναι αντιεπαγγελματικό ένας δυνατός ήχος, το ίδιο άβολο είναι και ένα κινητό που δονείται.
8. Ενυδατωθείτε. Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για να είστε σε εγρήγορση και να σκέφτεστε καθαρά. Εάν φτάσετε στο γραφείο και έχει στεγνώσει το στόμα σας, ζητήστε ένα ποτήρι νερό πριν μπείτε για συνέντευξη.
9. Πάρτε βαθιές ανάσες, εισπνοή από τη μύτη και εκπνοή από το στόμα. Το στρες είναι παραγωγικό, αλλά κάποιες φορές μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους και να θολώσει το μυαλό σας.
10. Χαμογελάστε. Η θετικότητα είναι το α και το ω σε ό,τι και αν κάνετε. Όσοι έχουν απέναντι τους χαμογελαστούς ανθρώπους, εισπράττουν τη θετική ενέργεια και την αισιοδοξία τους
Πηγή:insider.gr